23948sdkhjf

Rekord lavt antal skibe gennem Suez Kanalen

Antallet af skibstransitter gennem et af verdens vigtigste handelsknudepunkter blev i februar 2013 det laveste siden 2008, viser den seneste månedsopgørelse fra Leth-Suez.
Nye tal fra det dansk-norsk agentur Leth-Suez viser, at antallet af skibe, der sejlede gennem Suez kanalen i februar 2013, var 1201 skibe. Det er det laveste registrerede antal gennem de seneste mange måneders shippingkrise og det laveste antal siden de egyptiske myndighed begyndte at offentligøre en månedsopgørelse i 2008.
 
Dermed føjer februar måned sig til en negativ statistik for trafikken gennem Suez, hvor der der gennem de sidste 11 måneder har været færre skibe sammenlignet med den tilsvarende måned året før. I Januar 2013 var der hele 17 procent færre skibe end i 2012, mens der i februar 2013 var 8 procent færre skibe sammenlignet med samme måned af 2012.
 
”Skal man tolke noget af tallene, så har vi ikke indtryk af, at det er urolighederne, der driver nedgangen, men at det er mere markedsdrevet,” siger direktøren for Leth Suez i Danmark, Jacob Guldager.
 
Han peger samtidig på, at der på dagsbasis ikke kan ses nogen markant ændring i aktiviteten i den periode i slutning af januar, hvor urolighederne i Egypten var på sit højeste.
 
Suez kanalen er en særdeles vigtig indtægtskilde for den egyptiske regering og med gennemsnitlige rater på 200.000 til 500.000 USD for en gennemsejling for henholdsvis et tørlastskib eller containerskib, løber aktivitetsnedgangen op i et foreløbigt tab for statskassen på flere hundrede millioner kroner.
 
Suez kanalen beskyttes af den egyptiske hær og trods adskillige meldinger om uroligheder i havnebyerne Suez og Port Said, har driften af kanalen været upåvirket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109