23948sdkhjf

Maskinmester vinder pris for afgangsprojekt

Den nyudddannede maskinmester Jakob Brøns har netop modtaget en pris for sit bachelorprojekt i virksomheden Green Instruments.
Jakob Brøns, der er nyuddannet maskinmester fra MARTEC i Frederikshavn, har netop modtaget Maskinmestrenes Forenings pris for årets bachelorprojekt. Med prisen følger 20.000 kroner til en studierejse i udlandet.
 
”Jeg havde ikke regnet med, at det var mit projekt, som skulle løbe med prisen. Jeg var egentlig bare rigtig godt tilfreds med at blive indstillet, så jeg var naturligvis glædeligt overrasket, da jeg fik at vide, at jeg faktisk havde vundet,” siger Jakob Brøns.
 
Han afleverede sit afgangsprojekt i januar, hvor han fik et 12-tal for sin præstation. Herefter indstillede Jakob Brøns’ underviser Arly Nielsen ham til Maskinmestrenes Forenings pris.
 
Bachelorprojektet bliver til nyt måleinstrument
Jakob Brøns bacheloropgave gik ud på at udvikle en ny PAH-måler. Fra 2015 bliver kravene til emissioner fra skibsfarten nemlig skærpet, når udledningen af svovl i bestemte kystzoner højst må udgøre 0,1 procent af brændselsolien.  Skibe, der sejler i disse kystzoner, skal enten rense røggassen, så den overholder grænseværdierne - eller anvende dyrere brændselsolie med lavt svovlindhold. Hvis rederne investerer i en scrubber til at rense udstødsgassen, er der behov for målesystemer, som kan overvåge, at grænseværdierne i vaskevandet overholdes. Jakob Brøns' Bacheloropgave blev altså at udvikle en ny PAH-måler, som ikke skal rengøres, og som nemt kan kalibreres af besætningen.
 
Og Jakob Brøns lagde mange kræfter og timer i sit bachelorprojekt. 
 
”Optisk måling af komplekse molekyler er jo ikke en del af pensum på maskinmesterskolen, så det har taget tid at sætte sig ind i alle de forhold, der kræves for at kunne udtænke en anvendelig løsning," siger Jakob Brøns.
 
Han skal nu arbejde videre på projektet gennem sin ansættelse hos Green Instruments. Målet for Green Instruments er at udvikle et måleudstyr, som kan måle alle de stoffer i vaskevandet, der er omfattet af grænseværdierne.
 
”Opgaven er først fuldført, når vi kan tilbyde en komplet boks, som let kan installeres på skibet. Boksen skal så kunne logge de aktuelle værdier for PAH, pH, turbiditet og temperatur i overensstemmelse med den gældende lovgivning. Målet er, at boksen skal kunne give pålidelige værdier for de respektive parametre uden en markant arbejdsbyrde for besætningen,” siger Jakob Brøns.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078