23948sdkhjf

Satellitprojekt vinder pris

Studerende fra Aalborg Universitet, der har opsendte en satellit med AIS-udstyr til at overvåge skibstrafikken i de arktiske farvande, har modtaget årets Telepris.
En række nuværende og tidligere studerende bag satellitprojektet AAUSAT3 er netop blevet hyldet for deres projekt med Den Danske Telepris, der uddeles af Ingeniørforeningen. De studerende er fra Aalborg Universitet Institut for Elektroniske Systemer og modtager prisen på 15.000 kroner.
 
Den 25. februar blev de studerendes satellit med AIS-udstyr opsendt fra Indien. Satellitten overvåger i øjeblikket skibstrafikken i de arktiske farvande og sender nu data ned til jorden med oplysninger om skibenes position. Oplysninger bliver både brugt af Søfartsstyrelsen og til forskning på Aalborg Universitet.
 
 
Den danske Telepris uddeles for andet år i træk.
 
”Prisen uddeles for at anerkende præstationer, som har haft særlig betydning for udviklingen og/eller anvendelsen af telekommunikation i uddelingsåret. Derudover skal præstationen udmærke sig ved sit innovative, samfundsgavnlige, brugerrelaterede og/eller indtjeningsmæssige potentiale,” står der i begrundelsen for prisen.
 
Den Danske Telepris uddeles i to kategorier: en pris til studerende og en virksomheds-/personpris.
 
Læs også:
 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078