23948sdkhjf

300 færgejob på plads

Fjord Line sender de næste dage 300 ansættelseskontrakter ud med forventning om underskift.
Små to måneder har det danske/norske rederi Fjord Line brugt på at sortere i de knap 6.000 ansøgninger, de har fået til de 300 nye stillinger, de skal bruge til at bemande de to nye krydstogtskibe Stavangerfjord og Bergenfjord samt til den nuværende flåde. I dag, fredag den 22. marts, og på mandag den 25. marts sender Fjord Line så ansættelseskontrakter ud til de 300 udvalgte ansøgere.
 
”Vi er mere end tilfredse. Vi synes selv, vi har fået sammensat en rigtig god gruppe kompetente medarbejdere,” siger Gert Balling, direktør i Fjord Line, til Søfart.
 
Hvis man er en af de håbefulde ansøgere, som ikke modtager en ansættelseskontrakt i løbet af de næste dage, kan der dog stadig være et lille håb.
 
”Når vi går ud med 300 tilbud, så vil det være mærkeligt, hvis der ikke er et par stykker eller ti, der kommer tilbage og siger, at de har fortrudt, livet på søen er ikke dem, eller de har fået andet arbejde. Så der kommer en lille minirunde efter påske for at få fyldt hullerne op,” siger Gert Balling.
 
Ansætter fem procent
Fjord Line fik 5.834 ansøgninger til de 300 stillinger, og dermed begyndte et stort udvælgelsesarbejde.
 
”Med 6.000 ansøgninger kan det ikke undgås, at der er nogle, der føler, at de også ville være kvalificeret og have kompetence til de forskellige job. Men det er kun fem procent af hele ansøgermassen, vi kan ansætte, så der er nogle, vi må sige nej til desværre,” siger Gert Balling.
 
 
De mange ansøgninger har betydet, at Fjord Line i stor grad har brugt moderne IT-værktøjer i udvælgelsen af medarbejdere. Alle ansøgerne udfyldte en ansøgning online. De første afslag til ansøgerne blev allerede givet efter få dage, hvis ansøgeren ikke leverede op til de basale krav, som Fjord Line stillede. F.eks. blev alle der søgte stillingen som kok spurgt, om de var faglært kok, hvis de svarede nej til dette, blev de sorteret fra med det samme, da det var et af Fjord Lines krav.
 
”Vi vidste, der ville komme mange ansøgere, så vi har fundet nogle IT-systemer, som kunne hjælpe os med det. Der er en masse ansøgninger, som vi slet ikke har haft i hænderne og læst. Vi har brugt en lidt grov sorteringsmåde, for det har vi simpelthen været nød til,” siger Gert Balling.
 
Ansøgerne har også taget både en servicetest og en personlighedstest, og herefter blev de i grupper på omkring 24 indkaldt til en samlet informationsrunde med samarbejdsøvelser og en kort samtale.
 
Stort set alle de 300 medarbejdere, der starter hos Fjord Line i løbet af maj, er danskere.
 
Læs også:
 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078