23948sdkhjf

Mærsk vil have flere kvinder i toppen

Ane Uggla, datter af Mærsk Mc-Kinney Møller, mener, det er for dårligt, at der er så få kvinder i topledelsen i Mærsk, og det vil hun nu gøre op med.
Mærsk har kun en enkelt kvinde i den øverste topledelse, og det mener Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der skal laves om på. Hun er den eneste af Arnold Mærsk Mc-Kinney Møllers tre døtre, der har markant indflydelse i Mærsk, skriver Berlingske ifølge jp.dk.
 
”Det er ganske enkelt for dårligt, og her taler jeg som næstformand i A.P. Møller-Mærsk, at vi kun har en enkelt kvinde i det øverste ledelseslag. Det skal vi have gjort noget ved. Vi skal have flere kvinder ind, kvalificerede kvinder. Det skal vi arbejde aktivt for,” siger Ane Uggla til Berlingske.
 
Mærsks eneste kvindelige topleder er Hanne B. Sørensen, som er direktør for tankskibsrederiet Maersk Tankers.
 
Fonden bestemmer
Og udmeldingen fra Ane Uggla er ikke bare tomme ord, hun har også magten til få flere kvinder ind i den øverste ledelse hos Mærsk. Ane Uggla er nemlig formand for A.P. Møller Fonden og næstformand i virksomhedsgruppen og det børsnoterede A.P. Møller-Mærsk. Hun fortæller, at de ydre rammer sættes af A.P. Møller Fonden, der af ledelsen og bestyrelsen i den børsnoterede virksomhed bliver præsenteret for et udspil til en strategi.
 
”Og så bliver der nikket til det i fonden. Det er arbejdsfordelingen, som jeg ser den. Men hvis de i dette arbejde er på vej i en helt forkert retning, er der jo nogen, der skal sige stop, og det er fonden,” siger hun. 
 
Kilde: jp.dk
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068