23948sdkhjf

Mærsk-fond sælger ud af aktier

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Familiefond har solgt aktier for 1,6 milliarder kroner.
A.P. Møller-Mærsk oplyser at, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Familiefond fredag den 22. marts solgte aktier for 1,6 milliarder kroner, skriver BNB.
 
Handlen drejer sig om salg af 7.500 A-aktier til en værdi på 272.250.000 kroner og 35.835 B-aktier til en værdi på 1.366.746.900 kroner. I alt altså aktier for over 1,6 milliarder kroner.
 
Familiefonden nedlægger sig selv
Familiefonden blev dannet af Arnold Peter Møller, Mærsk Mc-Kinney Møllers far, for at sikre sine efterkommere økonomisk. Det store aktiesalg er en del af planen for Familiefonden, der siden 2007 langsomt har været ved at nedlægge sig selv, som A.P. Møller selv ønskede det. Hver gang et familiemedlem dør, bliver der solgt aktier, så pengene kan dække omkostningerne til en såkaldt partiel opløsning.
 
Men selvom Familiefonden har solgt aktier for 1,6 milliarder kroner, betyder det bestemt ikke, at kistebunden i fonden er ved at være tom. Ved det seneste årsregnskab fra A.P. Møller-Mærsk fremgik det, at Familiefonden ejer 9,65 procent af Mærsk-aktierne. Med den nuværende kurs på Mærsk-aktierne svarer det til 20 milliarder kroner.
 
Kilde: Berlinske Nyhedsbureau.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094