23948sdkhjf

Fokus på Maritime Governance og CSR på tværs af Øresund

Tre maritime institutioner fra Region Øresund samarbejder om Maritime Governance og CSR.
Danmarks Rederiforening og Søfartsstyrelsen er gået sammen omkring et projekt, hvor World Maritime University (WMU) udvikler et unikt koncept omkring Maritime Governance (MG) og Corporate Social Responsibility (CSR). Projektet er finansieret af Den Danske Maritime Fond.

"Målet er at udvikle en kursusmodel for alle WMU’s uddannelsesspor på kandidatniveau samt at videreudvikle kurset, således at det ligeledes omfatter opsøgende aktiviteter såsom et professionelt udviklingskursus samt seminarer tilpasset særlige omstændigheder på specifikke internationale placeringer,” udtaler Björn Kjerfve, rektor for WMU.

Rektor Björn Kjerfve uddyber, at WMU i løbet af de næste tre år vil udvikle, teste og udbyde et kandidat kursus i Maritime Governance og Corporate Social Responsibility (MG&CSR). To områder, som oplever stigende fokus på videregående søfartsuddannelser. Kurset fåren høj akademisk standard og leverer vægtig viden baseret på MG&CSR-politikker og -initiativer,herunder ”best practice” indenfor søfarts sektoren i udviklingslandene.

Projektet vil inddrage søfartserhvervets interessenter og søfartsadministrationer og har til formål at etablere et forskningsnetværk samt en biblioteksdatabase indeholdende maritimt relaterede erfaringer med MG og CSR. Databasen vil få til huse i World Maritime University i Malmø, Sverige.

“CSR udgør i stigende grad en vigtig del af mange rederiersforretningsmodeller, og flere rederier har en ambitiøs og målrettet CSR-politik. Men der kommer et punkt, hvor den videre styrkelse af CSR-initiativerne gør det nødvendigt at involvere andre interessenter, såsom kunder, søfartsadministrationer og havnemyndigheder. Danmarks Rederiforening er af den overbevisning, at dette projekt ikke alene vil skabe en frugtbar platform for fortsat inspiration vedrørende CSR inden for erhvervet, men at det – hvilket er lige så vigtigt – vil skærpe interessenternes opmærksomhed på de udfordringer, som følger, når man opererer i et globalt marked som det maritime,” udtaler adm. direktør i Danmarks Rederiforening Peter Bjerregaard.

Direktør i Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth, ser frem imod arbejdet og anser projektet for at kunne bidrage til at begrænsede administrative byrder i forbindelse med havnestatskontrol og havneanløb.
Andreas Nordseth tilføjer: “Kombinationen af MG og CSR er et effektivt redskab til en bedre gensidig forståelse mellem det internationale søfartserhverv, havnestatsmyndigheder og havnemyndigheder.

Mogens Schrøder Bech/kontorchef i Søfartsstyrelsen, Jan Fritz Hansen/vicedirektør i Danmarks Rederiforening og Maria Bruun Skipper/chefkonsulent i Danmarks Rederiforening, repræsenterer hver deres organisation i forbindelse med projektet, og de ser frem til at samarbejde med et team af undervisere fra WMU. Teamet, som ledes afakademisk vicerektor og professor Neil Bellefontaine samt adjungeret professor Lisa Froholdt, skal promovere MG&CSR-projektet og dets globaltrækkende målsætning.

Projektet vil officielt blive igangsat den 3. maj 2013 og forventes at strække sig frem til foråret 2016.

University World Maritime University (WMU) i Malmø, Sverige, er et universitet for videregående søfartsuddannelser grundlagt i 1983 af den internationale søfartsorganisation (IMO), som er et specialiseret FN-organ. Formålet med WMU er at fremme IMO’s og IMO-medlemslandenes målsætninger verden over gennem uddannelse, research og kapacitetsopbygning med henblik på at sikre sikker, pålidelig og effektiv skibsfart på rene verdenshave. WMU har skabt sig et flot omdømme som et anerkendt globalt center for maritim efteruddannelse, forskning og kapacitetsopbygning.
 
Kilde: Søfartsstyrelsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079