23948sdkhjf

Fire olieselskaber initierer arktisk indsats

Maersk Oil Kalaadliit Nunaat og tre andre vil lave såkaldt Social Baseline Study forud for nye efterforskning ved Grønland
Der er store forventninger til olie- og gasefterforskningen ved grønland, men også bekymring for, hvordan et evt. olieventyr vil påvirke mennesker og miljø. Derfor har man fra grønlandsk side krævet, at interesserede operatører laver en social konsekvensanalyse, før de starter nye efterforsknings operationer.
 
Det har Maersk Oil grønlandske datterselskab nu påtaget sig at sætte gang i sammen med Cairn Energy (der alerede har boret ved Grønland), ConocoPhillips og Shell Greenland. Alle fire operatører har fået licenser i det samme område ud for Disko, og ser derfor en god ide i at samarbejde om projektet.
 
Analysen, der skal koordineres af det internationale konsulentfirma Golder Associates i samarbejde med det grønlandske konsulentfirma Inuplan. Analysen forventes allerede færdig over sommeren, og vil derefter blive genstand for en paneldebat, der også vil inkludere det grønlandske olieselskab Nunaoil m.fl.
 
Analysen vil bla. skulle fokusere på de totale indvirkning i første omgang efterforskningen har for det pågældende område. Herunder skal der fokus på, hvordan man kan afbøde operationernes eventuelle negative indvirkning på f.eks. fiskeri og fangst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093