23948sdkhjf

Miljøovervågningen halter

Flyvevåbnets Challenger-fly bruges til andre formål
Flyvetaktisk Kommando har igen udarbejdet en rapport over, hvor mange timer Flyvevåbnets Challenger-fly tilbringer med at holde (over)opsyn med miljøsyndere i danske farvande. Og det bliver til lige lidt nok, lyder konklusionen.
 
De to af tre Challengerfly, Flyvevåbnet råder over, der er udstyret med miljøovervågningsudstyr nåede i 2012 at gennemføre 450 timers overvågning, og det rækker til at opfylde de nationale mindstekrav, men det er et stykke under, hvad der anbefales i HELCOM-aftalernes regi.
 
Opgørelsen viser også, at flyene i stedet hyppigt er blevet brugt af både kongehuset, Statsministeriet (på vegne af alle ministerier) og af forsvaret selv til  diverse transportopgaver. dertil kommer, at mindst et af flyene i perioder har deltaget som overvågningsfly i Det Indiske Ocean i forbindelse med piratovervågningen.
 
Mens opgørelsen vækker bekymring - grænsende til forargelse - hos bl.a. miljøorganisationerne, så repliceres der fra forsvaret med, at man er forpligtiget til at deltage i internationale indsatsesopgaver (bl.a. piratovervågningen), og det koster altså på flyvetimerne over Østersøen og Nordsøen. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094