23948sdkhjf

Forsvarsminister afviser miljø-nytænkning

Eksperters råd om at etablere en kystvagt får tommelen nedad fra Nick Hækkerup.
Ifølge Bladet Ingeniørens nyhedssite vil forsvarsminister Nick Hækkerup ikke lade evt. dansk kystvagtstjeneste overtage kontrollen med miljøovervågning til søs. Den skal blive hos Forsvaret, hvor man ellers døjer med at opretholde de normtal, der opereres med mht. flyovervågningen af danske farvande.
 
Snakken om en samlet dansk kystvagtstjeneste, der tager sig af allehånde opgaver er ingenlunde ny, men efter at det er kommet frem, at Flyvevåbnets Challengerfly ofte er optaget af andre opgaver end lige havmiljøovervågning, har bl.a. leder ved Biologisk Institut under Syddansk Universitet, Erik Kristensen, været fremme med en genfremsættelse af ideen.
 
Men den afvises altså af forsvarsministeren, der dog ønkser en nærmere vurdering og analyse af, hvad Challenger-flyenes flytimder anvendes til.
 
Det har også tidligere været på tale at udlicitere miljøovervågmningen og -beredskabet til private firmaer. Det fik bl.a. rederiet Blue Star i Faaborg til at ombygge sin første enhed Blue Castor til  (bl.a.) det formål i sin tid, men oplægget løb ud i sandet og skibet er længst overgået til andre typer opgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078