23948sdkhjf

M/S Muset for Søfart går online

En del af M/S Museet for Søfarts viden er nu tilgængelig på internettet via en ny og smart søgemaskine.
En del af den viden, som M/S Museet for Søfart i Helsingør har samlet i snart 100 år om alt fra søfolk og skibe over søslanger til supertankere og meget andet, er nu tilgængelig online og søgbar i en enkelt søgemaskine. I én enkelt søgning kan man søge i museets 34.000 fotografier, 25.000 bogtitler i bibliotekskataloget, tusindvis af museumsgenstande, tekster og dybere videnslag fra udstillingerne, historiske artikler fra 70 års årbøger, skibslister, søulykkestatistik og meget andet. 
 
"Vores publikum er klogere end os. Derfor vil vi gerne stille vores data til rådighed, så det kan blive brugt på nye måder, som vi slet ikke kan forestille os i dag. De mange databaser og samlinger bruger vi selv på museet til at besvare gæsters spørgsmål og udvikle nye udstillinger, og det er vores håb, at de nu vil komme endnu bredere ud og besvare helt nye spørgsmål," siger Benjamin Asmussen, der er museumsinspektør på M/S Museet for Søfart, i en pressemeddelelse.
 
Den nye søgemaskine kan prøves her
 
I forbindelse med den nye søgefunktion har museet også fået en ny hjemmeside, der er en del af forberedelsen af åbeningen af det nye museum til efteråret.
 
Udviklingen af den nye søgemaskine og den nye hjemmeside er støttet af D/S Norden, D/S Orients Fond.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172