23948sdkhjf

Verdens tre største operatører laver samsejlingsaftale

Maersk Line, CMA CGM og MSC danner ny verdensomspændende alliance
Verdens tre største operatører inden for containerfarten, Maersk Line, CMA CGM og MSC, har dannet en ny alliance på verdens tre travleste linjefarter - mellem Fjernøsten og Europa, Stillehavet og Atlanterhavet. Netværket får navnet P3. Aftalen ventes endeligt bekræftiget senest i fjerde kvartal i år.
 
Netværket bliver verdens aldeles suverænt største med en kapacitet på 2,6 mio. TEU og 255 skibe beskæfiget på så mange som 29 såkaldte loops. Netværket skal serviceres af et fælles operationscenter, hvor alle skibe vil blive styret ud fra. Men de tre rederier vil individuelt beholde kontrollen med salg, marketing og kundeserviceaftaler.
 
Aftalen betyder videre, at antallet af ugentlige afgange opgraderes, så man som kunde f.eks. kan forvente otte ugentlige afgange mellem Asien og Europa. Videre vil der blive mulighed for at booke sig ind på en vifte af flere direkte havneanløb.
 
Om baggrunden for oprettelsen af det nye P3 netværk siger de tre rederier, at man har ageret ud fra de seneste års smuldrende vækst i kapacitetsbehovet og den samtidige vækst i kapaciteten fra operatørernes side (for mange skibe til for for få containere). En udvikling som allerede har dannet baggrund for etableringen af alliancerne G6 og CKHY - der dog begge nu distanceres ovenud af P3.
 
Sidstnævnte alliance ville for blot få år siden sandsynligvis været blevet erklæret for en både usandsynlig og udholy alliance af mange iagttagere. Men i shipping er alt muligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082