23948sdkhjf

Hummer-dage i Køge

Planer om rekonstruktion af dansk fregat fra 1600-tallet er rammen om aktivitetsdage på Køge Havn.
Køge Museum (Museum Sydøstdanmark) arbejder med planer om at bygge en rekonstruktion i fuld størrelse af orlogsskibet Hummeren, som var en af Christian 4’s fregatter, der blev søsat i 1624.

Region Sjælland og Køge Kommune har ydet et økonomisk tilskud til at afholde Hummer-dage på Køge Havn. Her vil museet i samarbejde med professionelle håndværkere, som mestrer de gamle teknikker, vise og levendegøre de traditionelle håndværk, som ligger til grund for en kommende rekonstruktion af orlogsskibet Hummeren.

Under Hummer-dagene vil publikum kunne se og opleve stemningen på et skibsværft fra 1600-tallet.

Smedene laver bolte, nagler, rigningsdele og beslag til skibet. Specialister fra Danmark og Sverige kommer og viser hvordan egetræer saves ved hjælp af håndkraft. Skibstømrere hugger de første bjælker med økse, og fremstiller skibets første spanter. Rebslagerne slår de første tove til riggen. Billedskæreren arbejder på kongen og rigets våbenskjold, som skal pryde agterspejlet. Snedkeren fremstiller bordet, som skal stå i admiralens kahyt. I de fem dage Hummer-dagene varer er der fuld gang i arbejdet.

Hvis man har lyst, kan man også blive ”lærling” og selv afprøve at slå et reb, smede en nagle eller skære udsmykningen til skibet. Arkelimesteren fyrer Hummerens første kanonskud af.

I det historiske telt vil man kunne se billeder og tegninger fra den tid, hvor Hummeren blev bygget. Man vil også kunne se originale arkæologiske skibsdele fra 1600-tallet, en halvmodel af Hummeren og skibets originale byggetegning, som er verden ældste, samt byggekontrakten.

Hummer-dagene i Køge finder sted i Køge Havn ved Klapbroen mellem 26. - 30. juni – hver dag fra 10.00 til 17.00

Kilde: Museum Sydøstdanmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.456