23948sdkhjf

Boreplatforme slipper hyppigt olie ud

Nye tal fra det norske kystdirektorat viser, at boreplatformene i Nordsøren hyppigt slipper olie ud.
Op til 100 meter brede og kilometerlange oliestriber slipper ud fra nordske platforme. Det viser nye tal fra Kystverket, det norske kystdirektorat, daglige log, skriver Ingeniøren.
 
I løbet af to år har Kystverket registreret mere end 40 oliudslip på norsk sokkel i Nordsøen. Men udslippene holder sig inden for reglerne, fordi de samlet set holder sig under det årlige udslipskvantum.WWF (World Wide Fund for nature) mener, det er foruroligende, at olieudslip i den størrelse er tilladt. 
 
”Norge har tjent så mange penge på olie, at man burde have råd til at finde løsninger, der sikrer, at udledning af forurenende stoffer ikke finder sted i det omfang. Og når de norske myndigheder selv anerkender, at antallet af olieudslip er for højt, ved vi, at der for alvor er noget galt,” siger John Nordbo, der er klima- og miljøchef i WWF, til Ingeniøren.
 
Frygter for Grønland
Olieudslippene er svære at rense op, og det får John Nordbo til at frygte for Grønland, fordi olien er endnu sværere at rense op i isfyldte farvande.
 
”De grønlandske myndigheder har flere gange fremhævet de norske standarder som verdens bedste og som dem, man følger. Grønland står foran yderligere olieefterforskning, og lignende olieudslip i Arktis vil være meget mere alvorlige,” siger John Nordbo.
 
Læs også:
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081