23948sdkhjf

Container-kontraheringer dykker stejlt

Overkapaciteten slår nu kraftigt igennem på nybygningslysten
En ny analyse, foretaget af selskabet Braemar Seascope, viser, at kontraheringslysten er mildt sagt valen hos containeroperatørerne for øjeblikket - men dog ikke gået helt i stå. For nærværende er ordrebøgerne nede på 20 pct. af den bestående flåde, hvilket er vel under "normalen". Og langt under rekordårene i midten af nullerne, hvor ordrebøgerne bugnede med op til 60 pct. af den dengang eksisterende flåde.
 
Om baggrunden for den manglende byggelyst peger Braemar naturligt på, at markedet er mættet for i år og i øvrigt voldsomt presset af overkapacitet og fordi der ventes mange skibe med meget stor kapacitet leveret inden for de næste par år. Alene i resten af 2013 vil der tilgå markedet en kapacitet på 1,7 mio. TEU. 
 
Braemar konkluderer videre, at man ser en tydelig trend imod at de ordrer der tilgår markedet er meget mere nicheorienteret end før. F.eks. skibe designet til at sejle på visse farter såsom Maersk Lines WAFMAX og SAMMAX-enheder. Eller kæmpeenheder, der skal tage kampen op mod Maersk Lines nye trendsættende triple-E enheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078