23948sdkhjf

Nemmere visum til Søfolk

Det skal gå hurtigere og være mindre bureaukratisk, når udenlandske søfolk ønsker et visum til Danmark, mener regeringen.
I fremtiden skal udenlandske søfolk søge visum til Danmark via en ny Red Carpet-ordning, forslår regeringen. Her vil sagsbehandlingen kun tage tre dage, søfolk og virksomheder skal udfylde færre dokumenter, søfolkene slipper for at møde personligt på ambassaden og sidst men ikke mindst, skal et visum kunne gælde til flere indrejser og i op til frem år. De nye regler skal styrke erhvervslivet og tiltrække handel og investeringer.
 
”En mere smidig visumprocedure er et vigtigt skridt i arbejdet for at skabe bedre vækstvilkår for danske virksomheder. Flere af regeringens vækstteams har peget på, at virksomhederne har brug for en let og fleksibel visumproces. For søfarten betyder de nye procedurer, at visumpligtige sømænd vil opleve en større fleksibilitet,” siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), i en pressemeddelelse.
 
Forslaget til de nye regler kommer efter, regeringen sidste år bad en arbejdsgruppe om at gå de danske visumregler efter i sømmene for at se, om de kan gøres mere tidssvarende. I arbejdsgruppen har der deltaget repræsentanter fra erhvervslivet såsom Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Industri
 og Dansk Erhverv.
 
Nødvisum
Op til regeringens udspil til de nye regler, har søfartserhvervet frygtet, at muligheden for at få nødvisum ville blive begrænset til egentlige nødsituationer ved indførelsen af et fælleseuropæisk visuminformationssystem. Det ville have medført besvær for branchen, og derfor vil regeringen i stedet gøre det hurtigere og mere enkelt at få nødvisum på grænsen, hvis søfolkene ikke har haft mulighed for at søge det hjemmefra f.eks. på grund af ændringer i skibets sejlplan.
 
”Særligt i disse finanskrisetider er det vigtigt, at Danmark står stærkt i kampen om at tiltrække handel og investeringer. Og her er det vigtigt, at vores visumregler er smidige. De ansøgere, der opfylder kravene til at få visum i dag, vil fortsat få det, det bliver bare hurtigere og nemmere,” siger justitsminister Morten Bødskov (S).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094