23948sdkhjf

Maskinmesteruddannelsen tilbage til Esbjerg

Uddannelsesminister Morten Østergaard har godkendt Fredericia Maskinmesterskoles ansøgning om dublering af maskinmesteruddannelsen i Esbjerg.
Henning Due Lorentzen, bestyrelsesformand Fredericia Maskinmesterskole udtaler, at beslutningen om at Fredericia Maskinmesterskole fremover skal varetage uddannelsen af maskinmestre i Esbjerg, ses som en anerkendelse af, at Fredericia Maskinmesterskole opfylder de strenge krav, der stilles til uddannelsen. 
 
Det skriver Fredericia maskinmesterskole i en pressemeddelelse.
 
”Jeg er på Maskinmesterskolens vegne stolt over, at vi er blevet bedt om at løse opgaven, og vi ser frem til samarbejdet med Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg. Jeg er overbevist om, at et kommende samarbejde vil styrke både Fredericia Maskinmesterskole og EA Sydvest position i forhold til at kunne efterkomme det stigende behov for maskinmestre,” siger Henning Due Lorentzen.
 
Rektor Torben Dahl er ligeledes glad for Uddannelsesministerens godkendelse. 
”Esbjerg er centrum for Danmarks offshore-aktiviteter, ligesom der i Esbjerg og Syddanmark forefindes den største koncentration af maskinmestre i Danmark med arbejdsområde inden for enten offshore eller det maritime. Flere analyser og rapporter har klart påvist, at manglen på teknisk kvalificeret arbejdskraft er et problem og ofte direkte årsag til at væksten i offshorevirksomhederne ikke er så stor som ønsket,” siger rektoren.
 
”Vi er overbeviste om, at vi ved at give flere unge mennesker muligheden for at starte på maskinmesteruddannelsen i Esbjerg samlet set kan uddanne flere maskinmestre i Syddanmark. Derved imødekommer vi et stort behov for teknikere specielt inden for offshorebranchen og sikrer fortsat vækst i Danmark, siger Torben Dahl.
 
Regeringen med Morten Østergaard i spidsen har på denne baggrund bedt Fredericia Maskinmesterskole om at give deres bud på, hvordan man kunne genetablere maskinmesteruddannelsen i Esbjerg.
 
Fredericia Maskinmesterskole er uddannelsesakkrediteret og har således godkendelsen og de fornødne kompetencer til at udbyde maskinmesteruddannelsen i Esbjerg. Hvad er det særlige ved maskinmester-uddannelsen og hvorfor er det så stort et ønske fra Esbjergs virksomheder at få netop denne uddannelse til byen? 
 
På maskinmesteruddannelsen skal alle have praktisk erfaring, som man enten har i forvejen, fordi man kommer med en godkendt erhvervsuddannelse, eller opnår gennem halvandet års kombination af værkstedsskole og praktik i en virksomhed. Herudover er der i maskinmesteruddannelsen indeholdt meget høje tekniske kompetencer bl.a. inden for det el-tekniske fagområde, svarende til at man kan opnå el-autorisation. 
 
Måske som det allervigtigste er der med de maritime kompetencer sikkerhed for, at uddannelsen lever op til internationale krav gennem STCW-konventionen, som maskinmesteruddannelsen er bygget op omkring. (STCW er The International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers, som sikrer at de høje sikkerhedskrav, der stilles til søfarende, opfyldes).  
 
Netop mange virksomheder inden for offshore-branchen efterlyser ansatte med maritime kompetencer, hvilket ikke er muligt at få på eksisterende uddannelser i Esbjerg. De maritime kompetencer bruges f.eks. i forbindelse med sejlads til og fra produktionsområderne i Nordsøen samt ved drift af borerigge/boreskibe. Herudover bruges de maritime kompetencer i forbindelse med etablering og drift af offshore vindmølleområder.
 
"Vores vision er i tæt samarbejde med byens øvrige tekniske uddannelsesinstitutioner og virksomheder at skabe et unikt vidensmiljø i Esbjerg omkring maskiner, energi, maritimt og offshore.," siger Torben Dahl.
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078