23948sdkhjf

Nye knive mod Costa Concordia-kaptajn

Også skibets 1. styrmand skubbede kraftigt til anklagebunken mod Francesco Schettino
Retten i Toscana, der behandler sagen mod (tidligere) katajn Francesco Schettino fra Costa Concordia, får nærmest dagligt nye beviser for, at han reagerede helt hen i vejret både forud og efterud for den fatale episode.
 
Senest er det skibets 1. styrmand, der i vidnestolen har berettet, at Schettino nærmest gik i sort, lige efter den af ham selv foranledigede grundstødning. 1. styrmanden var ellers vagtfri, men indfandt sig hurtigt på broen, hvor han bl.a. blev beordret til at overtage skibets ror. Men han måtte bl.a. ikke kommunikere verbalt med Schettino (måtte bruge håndfagter), der i et tilsyneladende desperat forsøg på at redde situationen prøvede at klare sig ved at ringe til skibets tidligere - nu pensionerede - kaptajn for at få gode råd. Denne kunne dog kun råde Schettino til at "søge væk fra kysten", som 1. styrmanden udlagde teksten.
 
Aflytninger af skibets VDR har allerede tidligere afsløret, at flere besætningsmedlemmer advarede / frarådede Schettino mod at søge for tæt på kysten ved Giglio-øen, hvor skibet løb på grund. Ikke desto mindre fortsætter Schettino med at afvise disse anklager som uretmæssige, idet det fatale skær åbenbart ikke var noteret i skibets søkort. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094