23948sdkhjf

Stor terminal-kontrakt til Svitzer Australia

Svitzer skal levere fem nybygninger til Chevron’s LNG terminal i det vestlige Australien. Kontrakten løber i 20 år.
Svitzer’s australske datterselskab Svitzer Australia har indgået en 650 mio. USD stor kontrakt med Wheatstone LNG Terminal i det vestlige Australien. Kontrakten løber mindst 20 år fra 2016, og forpligter Svitzer Australia til at allokere fire 33 meter 80 ton pæletræk store ASD (Azimuth Stern Drive) bugserbåds-nybygninger i terminalen, som opereres af det multinationale olieselskab Chevron.

Ydermere skal Svitzer Australia også stille med en 17,6 meter lodsbåd som en del af kontrakten. Mens lodsbåden skal bygges hos Hart Marine i Australien, er der endnu ikke sat endelig underskrift på bygningen af de fire bugserbåde.

De fire ASD-enheder får diesel-elektrisk maskineri efter Svitzer’s såkaldte ECO-design, der bl.a. gør nybygningerne 15 til 20 pct. mere bunkerbesparende end en gennemsnitlig bugserbåd af den samme størrelse i dag.

De i alt fem nybygninger vil tilgå Svitzer’s australsk-flagede flåde, der består af godt 100 enheder. Med kontrakten forpligter Svitzer Australia sig ligeledes til at besætte de omkring 30 nye jobs, kontrakten medfører, med et antal aboriginske kadetter.

Kilde: Svitzer Australia

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096