23948sdkhjf

De to Stralsund-færger i spil igen

Scandlines skulle angiveligt igen være interesseret i de to aflyste færger fra Tyskland.
Flere medier cirkulerer i øjeblikket ubekræftede rygter om, at Scandlines kan være på vej til at overtage de to færger Berlin og Copenhagen, rederiet tidligere har undladt at tage levering fra byggeværftet i Stralsund pga. af en lang række uopfyldte specifikationer.

Det skulle angiveligt være en forsinket kontraktskrivningsproces på to nye færger i Finland, der har bragt Scandlines udmeldte flådefornyelse mellem Gedser og Rostock allerede næste år i fare for at blive væsentligt overskredet, som har bragt de to ufærdige færgenybygninger i spil igen.

Ifølge det svenske passagerskibsmedie ShipPax har Scandlines angiveligt fået de to færger tilbudt til 25 mio. EUR stykket fra boet efter det nu konkursramte værft i Stralsund, hvor de to nybygninger stadig ligger. Den pris skal sammenlignes med skibenes oprindelige kontraktpris på 82,5 mio. EUR per styk.

Ender det med, at Scandlines alligevel overtager de to færger ville der skulle foretages uddybningsarbejder i Gedser Havn, da et af problemerne med de to nye færger er en for lav dødvægtskapacitet i forhold til de stillede specifikationer. Derfor ville de to Stralsund-færger have en for stor dybgang med det projekterede lasteindtag, end det i dag er muligt at anløbe havnen i Gedser med.

Søfart vil følge op på sagen i næste uge. Vi vil bl.a. forsøge at få en kommentar fra Scandlines omkring sagen.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109