23948sdkhjf

ISP-grundlægger skifter til SunStone Ships

ISP’s CEO og grundlægger Niels-Erik Lund skifter til SunStone Ships, som skal realisere stort nybygningsprogram indenfor ultra deluxe-krydstogt.
Dansk-amerikaneren Niels-Erik Lund, der i 25 år har stået i spidsen for shipmanagement-firmaet International Shipping Partners (ISP) med adresse i Miami trækker sig fra sig CEO-post.  Han vil i stedet hellige sig den fortsatte udvikling af selskabet SunStone Ships, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

SunStone Ships udsprang af ISP i november 2012 med det formål at separere køb og salg af tonnage, chartering, nybygningsprojekter og investor-kommunikation fra moderselskabet, der så alene kunne koncentrere sig om bemanding og teknisk-management.

Ved samme lejlighed indledte ISP samarbejde med det svejtsiske selskab Fleetpro – River Advice, som medbragte management af 35 flodkrydstogtskibe til ISP’s egen managament-portefølje på 10 – 11 mindre krydstogtskibe, en færge, et par flodkrydstogtskibe samt et enkelt ro/pax-skib.

De mindre krydstogtskibe er i øvrigt alle ejede i selskaber med relation til danske Clipper Group. Som følge af samarbejdet tilbage i 2012 har ISP her ved årsskiftet formelt ændret navn til FleetPro Ocean.

”Jeg er helt tryg ved at overlade ISP til et dygtigt ledelsesteam på et tidspunkt, hvor vi har haft det bedste år nogensinde med en række nye managementaftaler i hus,” siger Niels-Erik Lund, der fortsætter som aktionær og medlem af FleetPro Ocean’s advisory board.

Et af de projekter Niels-Erik Lund skal medvirke til at realisere i SunStone Ships er et planlagt nybygningsprogram under projektnavnet ”Project Unlimited” til en anslået værdig på 800 mio. USD. Projektet indbefatter en serie af små 200-passagerskrydstogtskibe i ultra deluxe-segmentet, målrettet world-wide explorer-krydstogter indbefattende arktiske områder.

Projektet skal realiseres ved at samle en kreds af investorer omkring finansieringen. Gennemføres projektet vil det betyde en markant global flådeudvidelse i segmentet, som i forvejen er et af specialerne hos FleetPro Ocean/SunStone Ships.

Niels-Erik Lund grundlagde ISP i 1988 efter at havde stået i spidsen for DFDS’ kuldsejlede forsøg på at etablere sig på det amerikanske krydstogtmarked med datterselskabet Scandinavian World Cruises. Senere blev han i en periode en kontroversiel person i shippingverdenen i forbindelse med branden i 1990 på færgen Scandinavian Star, hvis ejerskab blev associeret med et af IPS’ selskaber. Han blev imidlertid aldrig personligt mistænkt, endsige afhørt, i forbindelse med efterforskningen af branden, der kostede 159 mennesker livet.

Niels-Erik Lund solgte sidste år sit livsværk ISP til et tysk investeringsselskab for et trecifret millionbeløb.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078