23948sdkhjf

Wärtsilä afviser frieri fra Rolls-Royce

Den britiske motorkoncerns interesse for Wärtsiläs skibsmotorer får kold skulder i Finland.
Wärtsilä-koncernen bekræfter nu fra centralt hold, at der har foregået en dialog mellem Wärtsilä og Rolls-Royce-gruppen i forbindelse med, at sidstnævnte har udvist købsinteresse for dele af det store finske industri-gruppe, der bl.a. er en af verdens førende motorproducenter til den maritime industri.

Imidlertid lyder udmeldingen fra Wärtsilä’s finske hovedkvarter, at dialogen er stoppet.

Udmeldingen kommer efter flere dages rygter i den internationale maritime presse om, at Rolls-Royce Holding Plc., der er verdens næstestørste producent af flymotorer, og med ejerskabet af Bergen Diesel, ligeledes veletableret på marinemarkedet, skulle ønske at stadfæste sin maritime position ved en overtagelse af Wärtsilä’s skibsmotor-division.

Wärtsilä er i dag toneangivende på det maritime marked, først og fremmest på medium speed inden for passager/krydstogt, ro/ro og offshore. Low speed er også et vigtigt område for Wärtsilä, selv om markedet på det område klart domineres af MAN Diesel & Turbo.

Rolls-Royce opkøbte for tre år siden, sammen med Daimler-koncernen, tyske Tognum AG. Tognum producerer maritime high speed-motorer, bl.a til defenceindustrien – et område, Rolls-Royce i forvejen er tæt forbundne med, med produktionen af flymotorer.

Læs også:
Wärtsilä klar med stærk DF-totakter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078