23948sdkhjf

Tysk DONG-kontrakt til A2SEA

A2SEA skal opsætte i alt 582 MW-havmøllekapacitet på Gode Wind 1 og 2 i 2015.
A2SEA har indgået kontrakt med DONG Energy om opsætning af 97 havmøller på de tyske parker Gode Wind 1 og 2 i Nordsøen.

Installationen og opsætningen skal finde sted i de to første kvartaler af 2015. Møllerne, der er tale om, er Siemens Wind Powers nye store 6 MW-møller med rotorer på 154 meters diameter, dermed bliver de to parker samlet set det hidtil største tyske offshore energianlæg.

”Vi er meget tilfredse med kontrakten hos A2SEA,” siger selskabet CEO Jens Frederik Hansen, og fortsætter:

”Det er ingen hemmelighed, at der frem til 2017 kun er et begrænset udbud af opgaver, og vi er naturligvis meget fokuserede på at holde vores skibe konstant beskæftigede for at holde vores omkostninger nede. Det er vigtigt, hvis vi samtidigt skal kunne bidrage til, at energipriserne også holdes så lave som muligt. Samtidigt ser vi kontrakten som en anerkendelse af vores hidtidige opgaver, vi har løst. Vi har ikke mindst bevist vores kunnen ved at opsætte hele 235 havmøller gennem 2013. Sidst, og ikke mindst, ser jeg kontrakten som et meget positivt signal fra Tyskland om, at offshore vind er tilbage på den politiske dagsorden, og prioriteres,” påpeger Jens Frederik Hansen.

A2SEA vil allokere deres store DPII Jack up-installationsfartøj Sea Installer, leveret i oktober 2012, til opgaven. Gode Wind 1 bliver på 330 MW, mens Gode Wind 2 bliver på 252 MW.

Kilde: A2SEA

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094