23948sdkhjf

Peter Willemoes er nu hos Søværnet

Den første af de tre nye fregatter er nu endelig færdig og overdraget fra Forsvarets Materieltjeneste til Søværnet.
Fregatten Peter Willemoes blev denne uge afleveret fra Forsvarets Materieltjeneste til Søværnet på Flådestation Korsør.
 

Chefen for Forsvarets Materieltjeneste, generalløjtnant P.P. Olsen, sammenlignede stoltheden over at aflevere den nye fregat med den stolthed, han følte, når han som barn fik ros for sine LEGO-skibe.

Det skriver Forsvaret på sin hjemmeside.

Forsvarets Materieltjeneste og Søværnet gennemførte en tilsvarende overdragelse af fregatten Iver Huitfeldt i begyndelsen af februar sidste 2012. Men dengang afleverede materieltjenesen et skib, der ikke var helt færdigmonteret og gennemtestet. Og Iver Huitfeldt er i dag tilbage under materieltjenestens vinger for at blive gjort helt færdig. Derfor markerer overdragelsen af Peter Willemoes den første endelige aflevering af et af de store nye krigsskibe, som rent fysisk har været undervejs siden 2008.

“Det er en fantastisk dag, fordi vi leverer den første fuldt færdige fregat i henhold til brugerspecifikation og aktstykke, så det er en stor dag for os,” siger kommandørkaptajn Per Hesselberg, der er chef for fregatprogrammet i Forsvarets Materieltjeneste, ifølge hjemmesiden.

“Vi har haft fregatter i Søværnet før, men det her er Søværnet første anti-air-warfare fregat, et skib der er designeret til at have en luftforsvarskapacitet, så det er ret unikt. En fregat som denne her kan rigtigt mange ting. Selv om den er designet til at have fokus på luftforsvar, så kan den også alle de andre basale krigsarter, man skal kunne i en moderne flåde i dag, og den kan også sejle til Afrika og deltage i indsatsen mod pirater, hvis det er det, der skal til,” forklarer orlogskaptajn Bo Overgaard, der er næstkommanderende på Peter Willemoes.

Besætningen på Peter Willemoes har arbejdet sammen med Forsvarets Materieltjeneste under en lang række afprøvninger og tests, inden skibet blev afleveret, og de kender derfor allerede skibet godt. Men først nu begynder den egentlige uddannelse af besætningen.



Fakta
De to sidste fregatter – Niels Juel og Iver Huitfeldt – overdrager Forsvarets Materieltjeneste til Søværnet efter planen i august og december i år.
Længde: 39 meter, Bredde: 20 meter, Vægt: 5.462 tons.
Topfarten bliver omkring 28 knob.
Besætning: 101 mand, køjepladser til 165 mand.
Helikopterdæk, hvor der kan lande helikoptere på op til 20 tons.
Fregatterne bliver udstyret til at kunne bekæmpe mål i luften, på havoverfladen og under vandet. Desuden udstyres de bl.a. med tunge maskingeværer og et vildledelsessystem.
De vil få plads til meget store missiler.
Den største missilrampe er tre dæk høj og kan affyre Tomahawk-missiler.
Fregatterne er udstyret med diverse radarer, hvoraf den kraftigste kan registrere fly på helt op til 300 km afstand.
Samlet pris for de tre fregatter: Cirka seks mia. kr.

Kilde: Forsvaret
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093