23948sdkhjf

Semco forcerer i Skotland

Nyt strategisk samarbejde med skotsk operatør på rig-reparationscenter området
Semco Maritime fra Esbjerg har indgået et nyt stategisk samarbejde med det skotske selskab Cromarty Firth Port Authority, der ejer og driver Skotlands største center for rig-reparationer ved Invergordon, ca. 100 km nordøst for offshorebyen Aberdeen.
 
Området er kendt for sin status som rig-center og her har der ifølge Semco gennem årene været mere end 650 rigs forbi for opgraderinger og reparationer etc. Ikke mindst pgs. lokalitetens geografiske kvaliteter.
 
Det Semco bringer ind i billedet er (foruden en umiddelbar investering på 45 mio. kr.) selskabets erfaringer med projektledelse og engineering, som det kendes fra selskabets egne lokaliteter i Esbjerg. I Skotland vil der fortrinsvist blive benyttet lokale kræfter til konkrete opgaver, men det pointeres at aftalen bl.a. er indgået med basis i, at Cromarty-selskabet vil udvikle faciliteterne i området med bl.a. en ny dybvandskaj. Semco vil for sin del bl.a. stå for investeringer i udstyr, værksteder og produktionsfaciliteter.
 
Det danske selskab forventer at udstaionere en fast stab på ca. 10 ingeniører i det skotske og selskabet pointerer, at man ser hele Nordsøområde som sit "arbejdsområde", og at man derfor gerne flytter sig hen efter, hvor kunderne finder det mest hensigtsmæssigt fysisk at flytte en rig hen for reparationer etc.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109