23948sdkhjf

Skoler samles med base i Frederikshavn

Ved en parade i Frederikshavn forleden blev det officielt markeret, at Søværnets Sergent- og Grundskole og Søværnets Specialskole nu er sammenlagt til én skole, Søværnets Skole med hovedsæde i Frederikshavn.
Sammenlægningen af skolerne skal medvirke til at skabe mere synergi mellem Søværnets uddannelser. Målet er, at besætningerne på Søværnets skibe mere fleksibelt skal kunne komme på uddannelse, når det enkelte skib har brug for det, og på tidspunkter, der passer ind i skibenes planlægning.

”Søværnets Skole er det helt rigtige navn til denne nye myndighed. Med sammenlægningen i dag får vi samlet alle uddannelsesinstitutioner i Søværnet i én skole. Skolen vil fremadrettet udgøre en vigtig brik i Søværnets operative virke, hvor hovedopgaven bliver at sikre, at Søværnets medarbejdere til stadighed tilføres de kvalifikationer og kompetencer, der skal til for at løse de pålagte opgaver,” udtalte chef for Søværnets Operative Kommando, kontreadmiral Frank Trojahn ved paraden.

Administrationen for den nye skole får hovedsæde i Frederikshavn på den nu tidligere sergent- og grundskole, der forbliver i Frederikshavn, men skifter navn til Center for Sergent og Maritim Uddannelse. Den tidligere Søværnets Specialskole har haft base i København, mens de kurser, der har hørt under skolen fysisk har ligget på Sjælland og i Nordjylland.

De tidligere kurser flyttes ikke geografisk, men benævnes fremadrettet som centre med speciale i henholdsvis våben, dykning, teknik, skibssikkerhed og sømilitær taktik.
Søværnets Tamburkorps, som tidligere hørte til under Søværnets Officersskole, flyttes nu også til Søværnets Skole. Ansvaret for Søværnets officersuddannelse blev den 6. januar officielt overdraget til Forsvarsakademiet.

Kilde: Søværnet

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11