23948sdkhjf

Slæbebådsulykke under The Tall Ships Races i Esbjerg

Diver Master kæntrede under bugsering af russisk fire-master.
Slæbebåden Diver Master fra Esbjerg-rederiet BB Towing & Diving kæntrede, da den sammen med en anden slæbebåd var ved at bugsere et af de store sejlskibe, den fire-mastede russiske Kruzenshtern, ud fra den kajplads, skibet har ligget ved under Tall Ships arrangementet i Esbjerg.

På et tidspunkt slap den ene slæbebåd trossen til sejlskibet, mens Diver Master tilsyneladende ikke gjorde det. Det bevirkede øjensynligt, at slæbebåden blev trukket ned og ind mod sejlskibet. Da slæbebåden så tog vand ind, kæntrede den. Der var tre mennesker om bord.

Politiets maritime enhed, MARSIKPOL, der består af personale fra Marinehjemmeværnet og specialuddannede politifolk, lå i nærheden med en gummibåd. Det gjorde de, fordi de under hele arrangementet har arbejdet med kontrol af sikkerhed til søs.

Fra gummibåden spottede de, at situationen var ved at ende galt. Derfor sejlede de gummibåden helt op mod den synkende slæbebåd, så to stort set kunne springe direkte over i gummibåden. Den tredje faldt i vandet, men det lykkedes trods stærk understrøm at få ham sikret med en line, så han ikke blev trukket ud og ned, og derefter kunne han trækkes op.

Kruzenshtern fik senere lov at sejle videre. Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker den strafferetlige del af sagen. Den Maritime Havarikommission undersøger hændelsen med henblik på læring i forhold til at kunne undgå tilsvarende situationer.

Esbjerg Havn varetager bjærgningen af slæbebåden. Det vil sandsynligvis ske i løbet af en uges tid. Esbjerg Kommunes miljøvagt holder øje med, om der skulle ske udslip af de cirka 3.000 liter brændstof, slæbebåden har i tankene. Båden ligger på 10,3 meter vand med en frihøjde til overfladen på seks meter.

Kilde: The Tall Ships Races
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141