23948sdkhjf

Galileo-systemet nærmer sig start

To nye satellitter vil gøre det europæiske satellitnavigations system operationelt
Det fælleseuropæiske satllitsystem Galileo har snart været undervejs i mange år - fra ide til realisering ude i rummet. Men nu er de to første operationelle satellitter på vej ud på plads, hvor de skal supplere de de første fire, der "kun" har været brugt til at teste systemets validitet.
 
Men med satellit nummer fem og seks kan ESA - European  Space Agency - begynde at hente brugbare navigationssignaler ned. De to enheder sendes i morgen torsdag op med en Soyuz-raket fra raketbasen Kourou i Fransk Guyana. Raketten skal efter planenl "aflevere" dem i en højde af 23.222 km. over jorden.
 
Der går dog stadigt mindst et par år, før Galileo bliver almindeligt brugbart, idet der skal i alt 30 satellitter op at hænge, før systemet er fuldt udbygget. Ultimo 2016 forventes det, at der vil være 16 satellitter i omløb. Galileo bliver fuldt udbygget i stand til at tilbyde kompetitive navigationsdata på breddegrader op (ned) til mindst 75 grader nord/syd. Udover navigationsdata vil Galileo fungere som SAR-mellemled via Cospas-Sarsat systemet, idet satellitterne udstyres med en transponder, der kan modtage nødsignaler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078