23948sdkhjf

DFDS opjusterer efter solid fremgang

SHIPPING: Kvartalsomsætning og indtjening gik frem for DFDS primært drevet af kanal- og Nordsøaktiviteterne.
DFDS’ fragtaktiviteter på Nordsøen og Den Engelske Kanal fortsatte resultatfremgangen i andet kvartal. Omsætningen steg med 8 procent til 3.306 mio. kr., og driftsresultatet før afskrivninger og særlige poster steg med 31 procent til 403 mio. kroner.

Påsken påvirkede passageraktiviteterne i alle dele af rutenetværket positivt. Højere omsætning og virksomhedskøb forbedrede resultatet for logistikaktiviteterne, skriver rederiet i regnskabsmeddelelsen.

“Kvartalets resultat var igen noget bedre end forventet. Juli, der er den første måned af vores højsæson i tredje kvartal, var også lidt bedre end forventet. Vi forudser fortsat moderat vækst for vores nordeuropæiske shipping- og logistikaktiviteter, mens visse ruter i vores baltiske netværk påvirkes negativt af konflikten mellem Rusland og Ukraine,” siger CEO Niels Smedegaard.

Fokus på top og bund
“For at styrke DFDS’ resultatudvikling forfølger vi toplinjevækst gennem initiativer på kundesiden og opnåede en tilfredsstillende organisk vækst på fem procent for vores logistikaktiviteter. På omkostningssiden arbejder vi med flere forbedrings- og effektiviseringsprojekter. Med afsæt i halvårsresultatet er vi nu mere sikre på vores resultatforventning og opjusterer derfor EBITDA-intervallet med 50 mio. til mellem 1,30 mia. og 1,45 mia. kroner,” siger CEO Niels Smedegaard.

DFDS driver primært Ro-Ro og Ro-Pax aktiviteteter i Nordsøen, på den engelske kanal og i det baltiske farvand. Rederiet opererer på nuværende tidspunkt 55 skibe på 34 ruter.
 
Læs også:
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078