23948sdkhjf

Bornholmske grænsehindringer under lup i Ystad

FÆRGER: Flere af de rejsende, som hvert år tager med færgen til Bornholm via Ystad oplever problemer med at skulle krydse en nationalgrænse under deres rejse internt i Danmark.
Ystad Havn melder sig igen i kampen mod grænsehindringer, der generer bornholmere på rejse gennem Sverige. Tirsdag den 2. september samlede Ystad Havn danske og svenske politikere og interessenter til konference om emnet. Begge bornholmske folketingsmedlemmer, Peter Juel Jensen (V) og Jacob Lund (S) deltog i konferencen og lagde ikke skjul på vigtigheden af at få grænsehindringerne på den politiske dagsorden.

Hvert år rejser næsten 1,4 mio. mennesker mellem Bornholm og Ystad. Flere af de rejsende oplever besværligheder, når de krydser den svenske grænse med f.eks. medicin og hunde på grund af forskelle i dansk og svensk lovgivning. Ystad Havn håber med dagens konference at være kommet et skridt nærmere en afskaffelse af de grænsehindringer, der i visse tilfælde gør rejsen besværlig for bornholmere, der rejser mellem Rønne og Ystad.
 
”Med det forestående udbud af færgetrafikken til Bornholm er debatten om grænsehindringer højaktuel. Jeg ønsker selvfølgelig, at så mange bornholmere som muligt rejser via Ystad, og så må vi gøre, hvad vi kan for at gøre rejsen så behagelig som muligt. Selvom vi er kommet langt i arbejdet mod grænsehindringer, så er der stadig enkelte udfordringer, som vi fortsat skal gøre politikerne i Danmark og Sverige opmærksomme på. Derfor er det godt at se så stor opbakning til dagens konference,” siger Björn Boström, adm. direktør i Ystad Havn.

Opbakning fra Folketinget

Mange politikere støttede op om konferencen heriblandt de bornholmske folketingsmedlemmer Peter Juel Jensen (V) og Jacob Lund (S).

”Det er vigtigt for Bornholm, at det er nemt at rejse via Ystad, da den korteste vej mellem Bornholm og resten af Danmark nu engang er via Ystad. Vi skal fortsat arbejde med at fjerne de tilbageværende grænsehindringerne og sørge for, at der ikke kommer flere til. Det er vigtigt, at vi samarbejder om dette med svenskerne, og derfor har dagens konference været meget givende,” siger Peter Juel Jensen.

Kilde: Ystad Hamn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078