23948sdkhjf

400 unge afprøver den maritime branche i Frederikshavn

UDDANNELSE: Hundredevis af 10.klasses-elever fra hele Nordjylland besøger de kommende uger Frederikshavn. Her skal de opleve og lære, hvad den maritime branche har at tilbyde.

I den nærmeste tid vil en stor gruppe af unge besøge Frederikshavn. Her vil de lære om hvilke jobmuligheder, der er inden for den maritime branche. Det sker gennem aktiviteter som rednings- og sikkerhedsøvelser, brandslukning, røgdykning, sejlads og besøg på MAN Diesel og Turbos træningscenter MAN Academy.

 

Den maritime industri er generelt i stor fokus i området, hvor den er udpeget som vækstområde både lokalt i Frederikshavn med en havneudvidelse på vej, regionalt i Nordjyllands maritime klynge, men også nationalt med regeringens blå vækstplan. Derfor forsøger man blandt andet gennem dette initiativ at skabe større bevidsthed om branchens muligheder for de unge.

 

Målet er at få endnu flere til at søge ind på de maritime uddannelser, herunder den lokale HF Søfart i Frederikshavn. En uddannelse, som giver merit til maskinmester- og skibsføreruddannelserne samt en lang række andre muligheder, lyder det i en pressemeddelelse fra Martec Frederikshavn.

 
Kilde: Martec Frederikshavn.
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078