23948sdkhjf

Forsvaret sætter Ro/Ro-skib ind mod ebola

EBOLA: (OPDATERET 10:45) Danmarks statsminister har i dag offentliggjort, at forsvaret bidrager med søtransport af nødhjælp til ebolaramte områder. Forsvaret kan ikke oplyse om hvilket skib eller hvornår.
Et af DFDS Ro/Ro-skibe er snart på vej til Vestafrika. Det er konsekvensen, da Helle Thorning-Schmidt i går udmeldte ved FNs generalforsamling i New York, at det danske forsvar og beredskabsstyrelsen vil bidrage til FNs indsats mod ebola i Vestafrika.

”Jeg er meget tilfreds med, at Forsvaret og Beredskabsstyrelsen kan forstærke FNs indsats mod ebola i Vestafrika. Vi har god erfaring fra maritime transportopgaver, f.eks. fra den store maritime operation ud for Syrien, og jeg er sikker på, at vores bidrag fra Beredskabsstyrelsen også vil kunne gøre en forskel for de hårdt prøvede befolkninger i området,” siger forsvarsminister Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer efter, at FN har anmodet Danmark om støtte til maritim transport af blandt andet nødhjælpsmateriel til de ramte lande. 

Tre DFDS-skibe på tilkald
Det danske forsvar har de tre civile Ro/Ro-skibe, Ark Futura, Brittania Seaways og Suecia Seaways på tilkald, og de kan i løbet af få uger indsættes på en militær mission. Alle skibe tilhører DFDS, og bortset fra Ark Futura indgår de indgå i DFDS' rutenet i Nordsøen, når de ikke anvendes militært. Ark Futura sejler i Middelhavet mellem Marseilles og Tunis.

ARK Futura deltog i den danskledede operation klar til at sejle kemiske våben væk fra Syrien og sejlede i slutningen af juni i år de sidste containere med kemiske stoffer fra den syriske havneby Latakia.
 
I et skriftligt svar til Søfart skriver Forsvarsministeriet, at der endnu ikke er truffet beslutning om, hvilke af de tre ARK skibe, der skal på mission eller hvornår missionen går i gang.
 
Derudover kan Forsvarsministeriet oplyse, at FN har bedt om, at transportskibet sejler gods fra Accra i Ghana og muligvis også fra andre havne til de tre mest ebola-ramte lande, Guinea, Sierra Leone og Liberia.
 
DFDS har ikke kunne bidrage med uddybende detaljer om missionen.

Læs mere:




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078