23948sdkhjf

Rederier donerer midler til FN-program mod pirateri

PIRATERI: Bl.a. A.P. Møller - Mærsk bag nyt partnerskab mod somalisk piratproblem.
Et nyt partnerskab med A.P. Møller - Mærsk, Shell, BP og de tre japanske rederier NYK, MOL og K Line har stiftet en fond med foreløbigt 1,5 mio. dollars i kassen, der skal bruges til at hjælpe FN-programmet Alternative Livelihoods med at finde andre levemåder end pirateri for indbyggerne i Puntland og de centrale dele af Somalia.
 
FN-programmet er målrettet mod bekæmpelse af piratproblemet gennem økonomisk udvikling, jobskabelse, uddannelse etc. gennem landbaserede projekter. Netop manglen på reelle muligheder for arbejde eller uddannelse er den store udfordring med hensyn til omgåelse af bl.a. pirateri. 67 procent af alle unge i Somalia er arbejdsløse og de fleste endvidere uden eller med mangelfuld uddannelse.
 
Det nye partnerskab bygger på et et initiativ startet af Shell i 2013, hvor der blev doneret en mio. dollars til at etablere en ny markedsbygning i byen Adado. Det projekt har vist sig som en succes med bl.a. skabelse af flere hundrede nye arbejdspladser og bedre afsætningsmuligheder for områdets landbrugere. Med det nye partnerskab i baghånden håber FN, at man kan starte nye projekter i byerne Alula og Bargal, der begge ligger på Afrikas Horn - et af arnestederne for piraterne. 
 
Kilde: FN
 
Læs også:
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078