23948sdkhjf

Nye skibe under dansk flag

DIS: Nordens seneste flådetilgange er nu officielt en del af Dansk Internationalt Skibsregister. A2Sea har indflaget en mandskabsbåd, mens endnu en coaster forlader Danmark.
Den danske handelsflåde er blevet tilføjet med to produkttank og en mandskabsbåd offshore vindparker. Coasteren Danalith går derimod den anden vej og er udslettet af Dansk Internationalt Skibsregister efter salg i juni.

De to produkttankskibe er rederiet Nordens Nord Gardenia og Nord Geranium, som med hjemsted i Hellerup, skal sejle for dansk flag. De to handysize produkttankskibe er bygget i Kina på Guangzhou-værftet og blev leveret i henholdsvis august 2014 og juni 2014. Rederiet har yderligere fire MR tankskibe i nybygningsprogrammet til levering løbende over de næste ni måneder.

Mandskabsskibet Wind Transporter er ejet af DONG Energy og opereret af det danske vindfokuserede offshore-rederi A2Sea- Det har tidligere været under britisk flag, men er nu kommet til Danmark med hjemsted i Gedser. DONG ejer yderligere to skibe af samme type, hvoraf et skibet Wind Supplier har dansk flag, mens Winds Transfer har UK flag.

Endnu en coaster forlader Danmark

Coasteren Danalith er derimod officielt udflaget fra Danmark efter et salg i juni 2014 til nye ejere på Comoro øerne, hvor skibet skal være engageret i lokale opgaver. Danalith blev bygget på Sønderborg værft i 1976 og har siden 1988 sejlet på verdenshavene under dansk flag og med danske søfolk og opereret af rederiet H. Folmer.

Et tidligere dansk besætningsmedlem på Danalith optog i 2006 en video fra Danaliths operation mellem Marokko og Angola. Se videoen her.

Læs mere:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079