23948sdkhjf

Ny rapport: Maskinmestre er langt mere end tekniske ledere

UDDANNELSE: Maskinmestre med lederansvar har de evner og kompetencer, der skal til for at skabe attraktive visioner og fremme nytænkning i organisationen, viser ny rapport.
Maskinmestre besidder kvaliteter, der rækker langt ud over den brede og alsidige tekniske indsigt, som uddannelsen til maskinmester er garant for.

Maskinmestre med lederansvar har således også vigtige kompetencer som handlekraft, ansvarlighed, ledelse under foranderlige forhold, kommerciel forståelse og evnen til at koordinere samarbejde omkring teknisk komplicerede problemstillinger mellem faggrupper.

Med andre ord står ledere med maskinmesterbaggrund rigtig stærkt.

Det konkluderer en ny rapport ’Maskinmesteren – mere end en teknisk leder’, som er organisationspsykolog og ledelseskonsulent Lone Mandix har lavet for Maskinmestrenes Forening.
Rapporten sætter fokus på maskinmestre som ledere og er udarbejdet på baggrund af en undersøgelse blandt 532 maskinmestre med lederansvar og interviews med 24 repræsentanter fra 19 forskellige organisationer og virksomheder.

Stærke ledelseskompetencer
Udover at maskinmesterprofessionen især er anerkendt for at bibringe brede tekniske kompetencer, er et andet træk, der definerer professionen, at en stor del af maskinmestrene er ansat med ledelsesansvar i en eller anden form. Med denne nye rapport bliver der sat en streg under, at maskinmestre som ledere har nogle stærke og vigtige ledelseskompetencer, der gør dem attraktive i virksomheder såvel på land som til søs. Og fokuserer man alt for snævert på den tekniske del af ledelseskvalifikationerne, risikerer man at overse det potentiale og den værdi, maskinmestre med lederansvar udgør for virksomheden i et større perspektiv.
Undersøgelsen blandt ledere med maskinmesterbaggrund viser, at når det gælder honorering af krav til fremtidens ledelse, lægger maskinmestre på en lang række områder helt på linje med ledere generelt.
Maskinmestre er for eksempel stærke i at lede under forandringer og at stå i spidsen for tværorganisatorisk arbejde, ligesom de som ledere udviser stor forståelse for samspillet mellem økonomi, teknik og bæredygtighed.

Læs også: Rapport:  Maskinmestre er fremtidens ledere



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105