23948sdkhjf

Dansk Handelsflåde har aldrig været større

HANDELSFLÅDEN: Handelsflåden under dansk flag var per 1. oktober på 644 danskflagede handelsskibe, viser nye tal fra Danmarks Rederiforening.
Flere skibe sejler under dansk flag. Alene siden 1. januar 2014 er der registreret en vækst på næsten ni procent i den danske handelsflåde, når der måles på dødvægtstonnage. Dermed er man kommet op på 644 danskflagede handelsskibe, der samlet har en kapacitet på 15,85 millioner tons dødvægt, hvilket Danmarks Rederiforening beskriver som værende rekordhøjt.

”Jeg ser den positive udvikling som et tydeligt udtryk for den høje kvalitet, det danske register har, og for fornuftige og stabile rammevilkår vi har i Danmark,” siger administrerende direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen.

Væksten ser ud til at fortsætte også ud i fremtiden. Der er på nuværende tidspunkt 99 skibe på bestilling, hvilket er flere end ved årskiftet. Så medmindre der kommer væsentlige udflagninger, forventer Danmarks Rederiforening, at handelsflåden vil ramme 16,5 millioner tons i dødvægt ved udgangen af året.

Fakta: 
Det samlede antal for den danskkontrollerede flåde er omkring 1800 skibe.
 
Kilde: Danmarks Rederiforening.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093