23948sdkhjf

Nyt om Maersk Alabama

REPARATION: Det berømte og berygtede fragtskib Maersk Alabama, der blev verdenskendt, da skibet blev kapret af pirater i 2009, er netop blevet repareret i Abu Dhabi.
Maersk Alabama blev i 2009 verdensberømt, da det blev kapret af somaliske pirater, hvilket senere førte til spillefilmen ”Captain Phillips”, der blandt andet havde Tom Hanks på rollelisten. Senere kom Maersk Alabama igen i mediernes søgeløs, da to navy-seals sikkerhedsvagter døde ombord efter stort indtag af hårde stoffer. 
 
Det er dog ikke så dramatiske nyheder, der er om skibet denne gang. Historien er nemlig, at skibet som det første er blevet repareret hos det nyindviede værft Abu Dhabi Ports Company. En aftale som man glæder sig over i Abu Dhabi: 
 
”Vi er meget glade for oprettelsen af vores nye skibsreparationsværft, og er meget stolte over at hilse det berømte Maersk Alabama velkommen som vores første kunde,” siger administrerende direktor for skibsværftet, Mohamed Juma Al Shamsi ifølge vesselfinder.com
 
Fakta: 
Maersk Alabama blev bygget i 1998 og er registreret i USA. Skibet har en kapacitet på 1.092 TUE og bar tidligere navnet Alva Maersk. Kapringen af Alabama Maersk var første kapring af et amerikansk fragtskib i mere end 200 år. 

Kilde: Vesselfinder.com
 
Læs også:
Besætningen vil slæbe Maersk Line i retten
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093