23948sdkhjf

Skibsmæglere bekymret over svovlkrav

TRANSPORT: De nye svovlkrav og myndighedernes håndhævelse blev debatteret på Danmarks Skibsmæglerforenings årlige generalforsamling.
Rederierne melder om væsentlige fragtforhøjelser som følge af de forhøjede bunkerolieudgifter pr. 1. januar 2015.

Derfor er der udtalt bekymring for, at de nye regler vil medføre en væsentlig større overflytning af gods fra nærsøfarten til f.eks. landtransport, end først antaget.

Det kom frem på Danmarks Skibsmæglerforenings generalforsamling, der netop er blevet afviklet.

Reglerne vil få betydning for både den europæiske dør-til-dør transport i containers samt for den traditionelle europæiske nærsøtransport. Hertil kan komme et overflytningspotentiale for feeder-containers til/fra Hamburg og Bremerhaven, hvor langt hovedparten i dag transporteres med feeder-skibe til/fra de danske containerhavne, hedder det i den efterfølgende beretning.

Der blev også sat fokus på den manglende kontrol med og håndhævelse af de nye svovlkrav. Det nytter kun lidt, at vi i de danske havne og ved passage af de danske stræder opruster nu, men det afgørende er, at reglerne bliver håndhævet internationalt.

Skibsmæglerforeningen vil fortsat have fokus på disse udfordringer og modvirke, at overflytning til anden transportform accelererer. Derfor vil foreningen stadig holde god kontakt til myndighederne også internationalt. Derfor bliver det også et tema på FONASBA’s (The Federation of National Associations of Shipbrokers and Agents) kommende årsmøde i Göteborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093