23948sdkhjf

Danske Havne godt tilfreds med regeringsudspil

POLITIK: Danske Havne ser potentialer i Helle Thorning Schmidts åbningstale
Direktør i Danske Haven, Gitte Lillund Bech, var generelt godt tilfreds med de toner, statsminister Helle Thorning Schmidt anslog under sin åbningstale i Folketinget forud for efterårssamlingen. Gitte Lillelund Bech så flere potentialer udfolde sig for havnesektoren.
 
Hun reflekterede over åbningstalen således:
 
”Danske Havne hilser regeringens dagsorden velkommen. Forbedres vilkårene for havnens kunder, som statsministeren lagde op til med sænkning af afgifter på energi og adgang til kapital, forbedres havnens forretnings- og udviklingsmuligheder. Arbejdspladsdagsordenen betyder nødvendigvis, at erhvervshavnene kommer i spil. Erhvervshavnene er de lokale vækstmotorer. Tænkes havnene ind som de erhvervscentre, de er, og ikke alene som infrastruktur, kan havnene gøre deres til at bane vejen for ’bedre tider’, som statsministeren ønskede i sin åbningstale.” udtaler Danske Havnes direktør, Gitte Lillelund Bech.” 
 
Danske Havne hilser også en række af regeringens lovforslag velkommen. I Lov om Turisme og Forsøgsordning for kyst- og naturturisme kan erhvervshavnene med fordel tænkes mere med. ”Tag krydstogtsindustrien, der boomer i Copenhagen Malmö Port AB. I Købehavn bruger krydstogtsgæsterne årligt 1,4 mia. kr. Flere havne i hele Danmark har krydstogtsanløb til gavn for lokalsamfundet. Her er havnene et aktiv, der kan bane vejen for bedre tider.” fremhæver Gitte Lillelund Bech, Danske Havne.
 
I Lovkataloget nævnes også Lov om Hav- og Fiskerifonden, der  vil lette administrationen af støtteordninger fra EU. Danske Havne hilser lovforsalget velkomment. I Skagen Havn alene landes der for eksempel fisk for  894 mio. kr. Tænkes havnenes ind, kan der skabes flere arbejdspladser i hele Danmark.
 
Kilde: Danske Havne 
 
Læs også:
 
 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064