23948sdkhjf

Tankere er terrortruede

TANK: Ejere og operatører af tankskibe bør øge sikkerheden for at imødekomme truslen fra et stadigt mere sandsynligt terrorangreb. Sådan lyder opfordringen fra det maritime sikkerhedsselskab MAST.
Opfordringen fra MAST kommer efter, at Al-Qaeda antydede, at de kunne gennemføre strategiske angreb på olietransport. Truslen beskrives i propagandamagasinet ”Resergence”, hvor også terrorvirksomhedens netværk på nogle af verdens mest strategisk sårbare og overfyldte vandveje fremhæves. Det skriver Tankeroperator.

”Den nærmest uforudsete konsekvens af det arabiske forår og de igangværende borgerkrige i Syrien og Irak har tilladt terrorgrupper et forspring. De har potentialet til at gøre reel skade på de maritime aktiviteter i Middelhavet, Det Indiske Ocean og især centrale strategiske flaskehalse som Gibraltarstrædet, Hormuz-strædet eller Suezkanalen,” lyder det fra Gerry Northwood, COO hos MAST.
 
Der opfordres derfor til at give personale særlig træning, holde besætningen væk fra udsatte positioner, ansætte bevæbnede vagter og i det hele taget tage alle forbehold. Shippingbranchen har historisk set været svær for terrorister at ramme, hvorfor der også ville være et prestigeelement i et angreb, lyder det.
 
Kilde: Tankeroperator
 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094