23948sdkhjf

Skarpere krigsflåde

SØVÆRNET: De danske fregatbesætninger skal nu uddannes til at udnytte krigsresurserne på Søværnets tre nye fregatter fuldt ud.
De tre nye avancerede fregatter har styrket den danske flåde. Nu skal besætningerne gennemføre den engelske flådes skrappeste uddannelse, så de nye krigsskibe kan udnyttes fuldt ud.

I uge 43 afsluttede fregatten Peter Willemoes det første ophold i engelske Plymouth ved FOST. Forkortelsen står for Flag Officer Sea Training og er blandt verdens skrappeste maritime uddannelser. Her har den engelske flåde samlet 50 års erfaringer med krig til søs, og den videreuddanner egne og andre landes besætninger på meget højt niveau.

Selvom det første besøg blot var en introduktionsuge, havde besætningen på Peter Willemoes forud været gennem en grundig forberedelse for at kunne vise, at skib og besætning havde niveau til at være første danske deltager ved FOST.

Selve kurset hos FOST varer seks uger og afvikles til foråret. Men indtil da skal skibet gennem endnu flere forberedelser, blandt andet på to ugers specialtræning hos den tyske flåde i Neustadt.

”Vi skal hæve vores professionelle niveau så meget, at vi bliver i stand til at udnytte alle de mange muligheder som de nye fregatter giver,” fortæller chefen for 2. Eskadre, kommandør Torben Mikkelsen.

Et af målene er blandt andet at kunne operere sammen med de bedste NATO-enheder, for eksempel når det gælder missilforsvaret.

Torben Mikkelsen besøgte Peter Willemoes, da fregatten sluttede sit første besøg i Plymouth med den såkaldte ”torsdagskrig”. Det er planen, at alle besætninger på støtteskibe og fregatter skal gennemføre FOST. Højnelsen af det professionelle niveau ventes at få afsmittende virkning på hele Søværnet.

Kilde: Søværnet

Læs også:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
LEDER: Færre flystole - mere skønhed. Tak!
Slaget om Femern Bælt - Færge eller tunnel?
'USS Makin Island' er skabt til angreb på fjendens kyster
DEBAT: Hvor grøn er den blå motorvej?
Slæbebådsrederi i generationsskifte forbedrer resultatet
Uggla-ejet skibskapitalfond halverede overskud i 2022
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.14