23948sdkhjf

Torm opjusterer og ser bedring i markedet

REGNSKAB: Bedre spotrate førte til højere driftsindtjening i rederiet TORM i tredje kvartal af 2014 og asiatisk nafta efterspørgsel viser tegn på bedre tider i produkttankmarkedet.
Produkttankrederiet TORM opnåede I tredje kvartal 2014 et positivt driftsresultat på 14 mio. dollar og et underskud før skat på USD 26 mio. Det er fremgang sammenlignet med driftsresultatet for tredje kvartal 2013 på 11 mio. dollar og underskud på 40 mio. dollar.
 
“I tredje kvartal var produkttankmarkedet relativt svagt i tråd med vores forventninger. TORMs flåde var alligevel i stand til at udnytte markedsudsvingene, og TCE-indtjeningen per dag var i gennemsnit 16% højere end i tredje kvartal 2013. TORM fortsatte med at levere positive pengestrømme fra driften efter fuld betaling af renter,” udtaler CEO Jacob Meldgaard.
 
Af regnskab meddelelsen fremgår det at i tredje kvartal 2014 viste, trods et svagt marked i Atlanten, yderligere tegn på bedring på grund af stigende efterspørgsel efter nafta i Asien. TORMs største segment, MR, opnåede i tredje kvartal 2014 spotrater på USD/dag 14.295, svarende til et fald på 2 % i forhold til tredje kvartal 2013. Tankdivisionens 
 
Positiv udvikling
 
Resultat og de bedre udsigter i markedet går, at for regnskabsåret 2014 har TORM opjusteret forventningerne til et positivt EBITDA på USD 70-80 mio. og et underskud før skat på USD 280-290 mio. Tidligere var forventningen på 50-70 mio. dollar og et underskud på 290 – 310 mio. dollar.
 
Rederiet har dog stadig en negativ egenkapital og behov for en langsigtet finansiel aftale med selskabet långivere. 
 
I den forbindelse kommenterer TORMs CEO Jacob Meldgaard i kvartalsregnskabet, at det er positivt at der er indgået en aftale med en gruppe af långivere, der repræsenterer 61% af TORMs skibsfinansiering, og Oaktree Capital Management om en mulig restrukturering af TORM.
 
Læs mere:



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087