23948sdkhjf

Virksomhedsmesse skabte trængsel på MARTEC

UDDANNELSE: Maritime virksomheder mødte potentielle nye medarbejdere hos MARTEC.
Over 30 virksomheder tog imod tilbuddet om at møde de studerende på MARTEC, og det skabte travlhed på gangene i går 5. november. Erhvervsdag er et tilbagevendende initiativ på det maritime og polytekniske uddannelsescenter, hvor fokus er på at give studerende og erhvervsliv lejlighed til at mødes face-to-face og blive opdateret på karrieremuligheder og teknologisk udvikling.

Dagen startede med et stort oplægsprogram i klasserne, hvor fagfolk fra bl.a. Danfoss, MAN Diesel & Turbo og Alfa Laval fortalte om sidste nyt fra branchen og erfaringer fra deres karriere som maskinmestre. Oplæg som naturligt nok vækker stor interesse hos de studerende, som inden længe skal ud finde job eller praktik.

Herefter var der tid til fri snak og dialog på skolens gange, som var fyldt op med udstyr og grej, som kunne inspirere de studerende til at blive klogere på bl.a. energi og produktion, offshore/søfart, styring/automation, maritim service og sikkerhed og en række andre brancher.

Se flere billeder på Søfarts Facebook-side

Gennemgående for arrangementet var den professionelle faglighed og engagementet fra virksomhedernes side, hvilket bl.a. betød at de fleste firmaer havde valgt at lade maskinmestre og faglige specialister repræsentere sig til arrangementet.

Samtlige studerende fra uddannelserne til maskinmester, skibsmaskinist, skibsassistent og HF Søfart deltog og interessen var da også massiv i de to timer messen varede, hvor luften var tyk af snak om fremtidige jobmuligheder, praktik og teknik.

Erhvervsdagene på MARTEC skal fastholde den tætte forbindelse mellem uddannelserne og erhvervet, som er med til at sikre job efter endt uddannelse. Arrangementet er samtidig med til at skabe og bevare det faglige netværk blandt dimittenderne, da mange tidligere studerende vender tilbage til skolen for at holde oplæg.

Kilde: MARTEC

Læs også:
400 unge afprøver den maritime branche i Frederikshavn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063