23948sdkhjf

Turismen hæver stemmen i færgedebat

FÆRGER: Det bornholmske turisterhverv går ind i debatten om det næste udbud af den samfundsbegrundede færgebetjening af øen.
Transportpolitikerne bør tænke på Bornholms turisme, når de beslutter, hvordan det kommende færgeudbud skal se ud, mener Destination Bornholm. Billetpriserne skal sænkes markant, så endnu flere rejser til solskinsøen, hvilket også vil skabe flere jobs.

Det meddeler den bornholmske turistorganisation Destination Bornholm forud for det tredje statslige udbud af færgebetjeningen af Bornholm, som skal træde i kraft fra 1. september 2017. Det er i øjeblikket Danske Færger A/S, der har koncessionen på de to samfundsbegrundede ruter mellem Rønne og henholdsvis Ystad og Køge.

Destination Bornholm fik i går torsdag mulighed for at fremlægge turismens syn på det kommende færgeudbud, da turistorganisationen fik foretræde for Folketingets Transportudvalg på Christiansborg.

”Beregninger viser, at markant lavere billetpriser vil give en mærkbar stigning i antal rejsende. Det betyder flere jobs og øget omsætning på Bornholm, og det er godt både for øen og for Danmark. Turismen er et potentielt væsentligt væksterhverv, og jeg håber derfor, at politikerne vil have turismen i baghovedet, når de beslutter, hvordan det kommende færgeudbud skal se ud,” fortæller direktør i Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph.

Turismeerhvervet er det næststørste erhverv på Bornholm, og en god færgeforbindelse er alfa omega for, at turismen kan fortsætte den positive udvikling.

”Når turisterne vælger destination, ser de selvfølgelig på rejsetid og tilgængelighed, og i dag kan en familie fra Jylland køre rigtig langt ned i Europa for samme pris, som det koster at tage til Bornholm. Det, synes jeg, er uhensigtsmæssigt både for Bornholm og for Danmark. Bornholm tilbyder et unikt turismeprodukt, som får fantastiske anmeldelser fra besøgende, så det er synd, hvis prisen og tilgængeligheden afholder turister fra at besøge øen,” siger Pernille Kofod Lydolph.

Ud over en mærkbar nedsættelse af færgepriserne fremlagde Destination Bornholm også ønske om, at afgange fordeles mere jævnt i løbet af dagen i lavsæsonen, samt at cykelproduktet bliver tilgodeset.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078