23948sdkhjf

Spekulation var en del af forretningsmodellen i OW Bunker

SPEKULATION: Ansatte i det konkursramte OW Bunker siger til Børsen, at spekulation i olieprisens stigning og fald var en fast del af forretningensmodellen, men en række handler skete uden sikkerhed.
Det kan være dyrt at tage fejl på spekulative handler, især hvis man ikke har dækning på tabet. Det har OW Bunkers ansatte, aktionærer og leverandører erfaret over den sidste uge.

Avisen Børsen skriver torsdag, at spekulative handelsmetoder på oliemarkedet har været standard i OW Bunker, men siden i sommer er spekulationen blevet mere risikabel. Det forklarer interne kilder i selskabet. 

Ifølge avisen var målet at øge salget af olie mod at påtage sig en stigende del af risikoen over for kunderne. Rent praktisk er det foregået sådan, at der er indgået kontrakter med en top og en bund for, hvor høj eller lav olieprisen kunne være. 

Ikke blot enkelte handler, men ændret risikovillighed

Desværre er olieprisen over de seneste uger faldet markant, og det har udløst tab til OW Bunker. Tab i sig selv er en del af det at spekulere i prisstigninger eller fald, men ifølge Børsens interne kilder i selskabet er der blevet slækket på den generelle risikostyring i jagten på større omsætning og markedsandele.

"Det er rigtigt, at OW Bunker i længere tid har indgået kontrakter, der gør, at OW Bunker kunne sælge billigere, end hvad markedet har kunnet tilbyde. Det skete selvfølgelig for at øge volumen. Det foregik overalt i koncernen og var almindelig praksis," siger en central kilde til Børsen.

Konkret betød det, at man påtog sig risikoen for faldende oliepriser fra kunden, siger kilder. Og det gælder ikke som tidligere beskrevet blot for enkelte handler, men var udtryk for en ændret risikovillighed på en lang række handler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078