23948sdkhjf

Aalborg Havn hjælper lastbilerne hurtigere på motorvejen

HAVNE: 31 Bluetooth-sensorer guider lastbilerne til den mest effektive rute til og fra Aalborg Havn. Løsningen hedder BlipTrack og er leveret af nordjyske Blip Systems.
En ny trafikløsning, der løbende viser den hurtigste rute væk fra havnen og ud til motorvejen, skal afhjælpe de stigende trængselsproblematikker på både Aalborg Havn og i Aalborg Øst. Med løsningen håber havnen samtidig at kunne inspirere andre virksomheder til at tænke i smarte logistiske løsninger og servicer. Det skriver Aalborg Havn i dag i en pressemeddelelse.

Tæt trafik og trafikale flaskehalsproblemer er i dag et stigende problem for mange virksomheder i den østlige del af Aalborg. Aalborg Havn, hvor flere end 10.000 personer hver dag færdes, har implementeret en ny trafikløsning, som hjælper havnens brugere med at komme hurtigere væk fra havneområdet og ud på motorvejen så hurtigt som muligt.

Løsningen, som havnen anvender, måler ved hjælp af 31 Bluetooth-sensorer, der er monteret langs vejene, køretiden for de forskellige ruter og sparer trafikanter for forsinkelser.

Blip Systems og Cowi

“Stigende aktivitet giver stigende trængsel, og det mærker vi i form af trængsel på vejene til og fra havnen. Ofte kan du spare relativt mange minutter ved at køre den rigtige vej, og ved at give trafikanterne information omkring køretiderne kan vi gøre det lettere for dem at begå sig på havneområdet og slippe for eventuelle køer og spildtid,” fortæller Mette Schmidt, teknisk chef for Aalborg Havn.

Løsningen hedder BlipTrack og er leveret af nordjyske Blip Systems, der udfører beregningerne sammen med rådgivningsvirksomheden Cowi. Trafikmålingerne skal ikke kun afhjælpe den nuværende trængselsproblematik - de er også del af en mere langsigtet plan om at lette trafikken i Aalborg Øst. Når det nye universitetshospital står færdigt i 2020, vil omkring 13.000 ekstra biler benytte nogle af de samme veje, så muligheden for at kunne vælge alternative ruter er vigtig.

“Hvis vi kan bruge teknologien til at gøre tingene lidt smartere og lidt mere intelligente, synes vi, at vi skal gøre det,” siger Mette Schmidt.

Aalborg Havn håber, at trafikinformationerne kan blive startskuddet til, at flere vælger at tilbyde lignende servicer. Mange virksomheder og trafikanter vil have glæde af disse informationer, eksempelvis ved lufthavne, indkøbscentre og stadions, hvor trafikken er tæt.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095