23948sdkhjf

DFDS' Q3 bedre end forventet

REGNSKAB: Passageraktiviteterne bidrog mere end forventet, mens fragtdelen holdt niveauet. DFDS' logistikforretnings øgede volumen siden samme periode sidste år bidrog også.
DFDS øgede i årets tredje kvartal omsætningen med syv pct. til 3,6 mia. kr. mod 3,3 mia. kr. i samme periode sidste år. Driftsresultatet før afskrivninger (EBITDA) og særlige poster steg med 18 pct. til 626 mio. kr. mod 530 mio. kr. sidste år. Det meddeler DFDS her fredag morgen i en selskabsmeddelelse.

Forbedringen af kvartalsresultatet var primært drevet af højere indtjening fra passageraktiviteterne i forretningsområderne Channel og Passenger samt øgede fragtmængder. Shippingaktiviteterne i Østersøen blev stabiliseret i løbet af kvartalet. Resultatet for logistikaktiviteterne blev forbedret af organisk omsætningsvækst og to virksomhedskøb i år samt ét i september 2013.

“I tredje kvartals højsæson opnåede vores passageraktiviteter et resultat over forventning, mens resultatet for fragtaktiviteterne som helhed var som forventet. Væksten i Europa er stadig svag, med undtagelse af Storbritannien, der er vores vigtigste marked. Løbende tiltag for at strømline og tilpasse vores aktiviteter bidrager positivt, også i Østersøområdet, hvor det er lykkedes os at mindske påvirkningen fra konflikten mellem Rusland og Ukraine,” siger CEO Niels Smedegaard.

ECA nært forestående


DFDS' forberedelser og løbende dialog med kunder for at styre overgangen til de nye miljøvenlige emissionsregler, der træder i kraft næste år, forløber planmæssigt. Der forfølges kontinuerligt muligheder for at optimere netværket og øge effektiviteten for at bevare og styrke konkurrenceevnen.

I forlængelse af det solide tredje kvartal opjusteres forventningen  til 2014 til et niveau på mellem 1,40 og 1,45 mia. kr. fra tidligere 1,30 og 1,45 mia. kr.

Læs også:


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094