23948sdkhjf

IMO styrker sikkerheden i polare farvande

POLITIK: FN's internationale søfartsorganisation, IMO, har netop vedtaget globalt bindende regler, der skal styrke sikkerheden ved sejlads i polare farvande.
Flere års intense forhandlinger  har ført frem til, at IMO's søsikkerhedskomité (MSC) har kunnet vedtage et nyt regelsæt for sejlads i de polare farvande. Herunder også farvandene ud for Grønland. Således tager IMO et stort skridt mod at få den samlede polarkode gjort internationalt bindende, skriver Søfartsstyrelsen.

Polarkoden omfatter alle aspekter af sejlads i polarområder. Det tæller alt fra konstruktion af skibe, uddannelse af besætning og navigation til bedre koordination af eftersøgning og redning. Polarkoden vil gælde for passagerskibe, ligesom den vil gælde for lastskibe med en bruttotonnage over 500. Det glæder direktør for Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth:
 
”Jeg er glad for, at vi med vedtagelsen af de sejladssikkerhedsmæssige forhold i polarkoden har taget endnu et stort skridt mod et internationalt bindende regelsæt, der kan styrke sikkerheden for skibe, som sejler i de polare farvande,” siger han.
 
Fakta:
Før polarkoden træder endeligt i kraft, skal de miljømæssige regler for sejlads i polarområder også vedtages af IMO's miljøkomité (MEPC) i foråret 2015. Forventningen er, at den samlede kode vedtagets og kan træde i kraft omkring årsskiftet 2016/2017.
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078