23948sdkhjf

Ny stor LNG-færge til Østersøen

LNG: Estiske Tallink kan være på vej med ny stor LNG-cruisefærge, der vil blive verdens femte store bil- og passagerfærge bygget til LNG-drift.
Den store estiske cruisefærgekoncern Tallink Grupp har indgået letter of intent med det finsk/tyske værft Meyer Turku Oy om bygningen af en 49.000 BT stor LNG-drevet cruisefærge til levering i starten af 2017. Aftalen har en potentiel værdi på 230 mio. euro. Den nye færge skal, hvis der finder en egentlig kontrahering sted, bygges til Tallinks rute mellem Helsingfors og Tallinn, hvor markedet for indkøbs- og minicruiserejser er lukrativt.

Den nye, 212 meter lange færge får en kapacitet til 2.800 passagerer. Nybygningen får dermed stort set samme kapacitet som ålandske Viking Lines cruisefærge 'Viking Grace', som blev leveret i starten af 2013 som verdens første store LNG-drevne cruisefærge. Norsk/danske Fjord Line introducerede senere samme år den første af deres to LNG-drevne cruisefærger mellem Danmark og Norge, og for nylig kontraherede svenske Gotlandsbolaget en ny stor LNG-drevet ro/pax-færge til den samfundsbegrundede rute til Gotland.

Meyer Turku-værftet gennemgik tidligere i år en økonomisk rekonstruktion, da den nødlidende sydkoreanske STX-værftskoncern solgte værftet til et joint venture mellem tyske Meyer Werft og den finske stat. Under tidligere ejere har Turku-værftet både bygget 'Viking Grace' og seks af Tallinks eksisterende konventionelle cruisefærger.

Læs også:

Stor europæisk værftssammenlægning
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078