23948sdkhjf

Underskrift på samarbejdsaftale mellem CMP og Region Gotland

HAVNE: CMP og de offentlige myndigheder på den svenske ø Gotland underskriver aftale, der skal øge det dansk/svenske havneselskabs krydstogtforretning i Østersøen.
Region Gotland og CMP (Copenhagen Malmö Port) underskrev i går mandag en aftale om brugsrettigheder, der betyder, at regionen investerer omkring 250 mio. kr. i en ny krydstogtkaj, mod at CMP lejer kajen i 20 år.

”Vi ser frem til at bidrage med vores erfaring i samarbejdet med Region Gotland. Dette er en vigtig aftale for os, eftersom vi kan tilbyde vores kunder en mere attraktiv krydstogtrute. At vi dermed også bidrager til, at flere turister besøger Gotland, kan man kun glæde sig over,” siger Johan Röstin, CEO for CMP i en  pressemeddelelse.

Byggeriet indledes med opmudring i foråret 2016, og to år senere lægger de første krydstogtfartøjer til ved Gotlands nye krydstogtcentrum.

4,2 millioner passagerer

CMP's krydstogtchef, Arnt Møller Pedersen, peger på vigtigheden af samarbejdet mellem offentlige og private aktører, hvis man skal skabe en krydstogtsucces.

”Det er et omfattende puslespil at bygge en krydstogthavn og etablere en attraktiv krydstogtdestination, hvor mange offentlige og private aktører skal arbejde godt sammen. Det er en af de vigtigste årsager til Københavns succes, som vi lægger stor vægt på. Starten på projektet i Visby har været særdeles lovende,” siger Arnt Møller Pedersen.

I perioden fra 2000 til 2012 steg antallet af krydstogtpassagerer i Østersøen fra 1,1 mio. til 4,2. En krydstogtkaj i Visby vurderes at kunne øget antallet af anløb til omkring 150 krydstogtfartøjer årligt, med et passagergennemsnit på cirka 1.700 gæster pr. fartøj, og genere indtægter til handels- og turisterhvervene på omkring 90-130 mio. kr. årligt.

CMP er Nordeuropas førende krydstogthavn med omkring 346 anløb og ca. 800.000 gæster fra mere end 150 lande årligt i København sammen med Malmø.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079